Grupa Mica B

 

 

GRUPA MICĂ B

An școlar 2023-2024

                 Educatoare: GEORGIANA MANCIU

                                    BIANCA GEVELICĂ

 

MOTTO         Numai educatorul care iubeşte copiii va forma copii care la rândul lor vor fi în stare să iubească oamenii.

VIZIUNE

Dacă ar fi să alegem din etapele vieţii pe cea mai frumoasă, ne-am opri la prima: COPILĂRIA, ne  propunem  crearea  unui  climat  socio – educaţional  adecvat  unei  pregătiri  de  calitate, a unui mediu  democratic  şi  creativ   pentru   satisfacerea  nevoilor  de  învăţare  ale  tuturor  copiilor, asigurând egalitatea de şanse.

MISIUNE

Promovarea  unui  învăţământ deschis şi flexibil, capabil să asigure accesul egal pentru toţi copiii, asigurând o dezvoltare armonioasă a copiilor în vederea satisfacerii nevoilor vitale ale acestora.

VALORI                     

  • COMUNICARE;
  • ONESTITATE;
  • PERSEVERENȚĂ;
  • LOIALITATE;
  • REZULTATE;
  • IMPLICARE;
  • TOLERANŢĂ;
  • INDIVIDUALIZARE;

OBIECTIVE

  • dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a personalității copilului în funcție de ritmul propriu sprijinind formarea autonomă și creativă a acestuia;
  • dezvoltarea capacității de a interacționa cu alți copii, cu adulții, cu mediul pentru a dobândi cunoștințe, deprinderi, atitudini și conduite noi;
  • descoperirea de către fiecare copil, a propriei identități, a autonomiei și dezvoltarea unei imagini de sine positive;
  • sprijinirea copilului în achiziționarea de cunoștinșe, capacități, deprinderi și atitudini necesare acestuia la intrarea în școală.

 

ACTIVITĂŢI EXTRACURRICULARE:

  • vizite, excursii, plimbări, serbări tematice

PARTENERIATE EDUCAȚIONALE:

    • inițierea de proiecte educaționale în parteneriat cu comunitatea locală;
    • participarea la concursurile locale, judeţene, naţionale și internaționale.

Procesul instructiv-educativ din grădiniță se realizează prin tehnici de predare creative, inovatoare, interactive și amuzante, cu ajutorul unor materiale și mijloace didactice originale. Accentul este pus pe educația centrată pe copil, precum și pe o ofertă educațională diversificată care să acopere nevoile educaționale specifice vârstei și fiecărui preșcolar în parte. Activitatea didactică se desfășoară în raport cu vârsta copiilor. Materialele didactice folosite sunt perfect adaptate nevoilor intelectuale ale copiilor de vârstă preșcolară.

Activități pe domenii experențiale sunt activităţi integrate sau pe discipline desfăşurate cu copiii în cadrul proiectelor planificate în funcţie de temele propuse de curriculum, de nivelul de vârstă, de nevoile şi de interesele acestora.


Activiăţi liber alese sunt cele pe care copiii şi le aleg şi îi ajută pe aceştia să socializeze în mod progresiv şi să se iniţieze în cunoaşterea lumii fizice, a mediului social şi cultural căruia îi aparţin, a matematicii, comunicării, a limbajului citit şi scris.

 

Activităţi de educaţie socială includ activitățiile de educaţie religioasă, educaţie ecologică, educaţie rutieră, educaţie sanitară.

Activităţile de dezvoltare personală includ rutinele, tranziţiile, activităţile din perioada după-amiezii.

Activitatea cu părinţii

Colaborarea grădiniţă- familie vizează, îndeosebi, o mai bună implicare a familiei în activitatea grădiniţei. Ştim ca efortul nostru este doar o parte din ceea ce inseamnă viaţa şi dezvoltarea unui copil şi că rolul esenţial îl are familia. De aceea grădiniţa îşi propune să îi implice activ pe părinţi prin: prezentarea Planului cadru pentru învăţământul preşcolar, Programa activităţilor instructiv-educative; întruniri ale Comitetului de părinţi; activităţi cu părinţii; întâlniri individuale cu părinţii având ca subiect consilierea psiho-pedagogică, marcarea progreselor copiilor; invitarea părinţilor la unele vizite, serbări.